У Чернівцях запрацює Центр Сучасного Мистецтва

Центр Сучасного Мистецтва у Чернівцях буде працювати на вулиці Героїв Майдану,3. Центр створюється з метою презентації творів сучасного мистецтва, його розвитку у Чернівцях. Ініціатором його відкриття виступає чернівецький художник із світовим ім’ям Тарас Полатайко. Проект реалізується за підтримки Міністерства зовнішніх стосунків ФРН, Посольства Німеччини в Україні та Гете-Інституту.

За словами Тараса Полатайка, у центрі відбуватимуться презентації творів сучасного мистецтва, лекторії, конференції, філософські диспути, інші заходи. Засновником Центру Сучасного Мистецтва виступає однойменна громадська організація.

Центр розміщується в комунальному приміщенні відповідно до договору про спільну діяльність з виконавчим комітетом міської ради та Центральним Палацом культури Чернівців. Громадська організація бере на себе обслуговування та ремонт будівлі, утримання прибудинкової території, оплату комунальних послуг, дотримання санітарно-гігієнічних вимог і правил протипожежної безпеки. Разом з міським Центральним Палацом культури Центр проводитиме спільні заходи, консультації, конференції, семінари.

«Чернівці називали таємною культурною столицею Європи і наразі ми прагнемо повернути місту цей титул. Наше прагнення підтримують закордонні міста-побратими, міжнародні партнери. Реалізація цього культурного проекту є одним із кроків для його втілення. Чернівчани заслуговують бути активними учасниками сучасного мистецького життя, ми відкриті до сприйняття прогресивних мистецьких тенденцій, у нас є талановиті митці, яким є що презентувати світу. Тому відкриття Центру Сучасного Мистецтва є на часі і цікавим нашій громаді», – зазначив міський голова Олексій Каспрук.

peredplata