Перші підсумки паспортизації бізнесу підбили у фіскальній службі Буковини

Лише за два місяці податківці Буковини під час проведення паспортизації бізнесу обстежили понад 3,6 тис. місць здійснення підприємницької діяльності.

«Результати роботи підтвердили наші очікування – було легалізовано трудові відносини з 335 фізичними особами. Забезпечено додаткове надходження єдиного внеску майже на 470 тис. грн. У порівнянні з минулим кварталом виторги, відображені через реєстратори розрахункових операцій, збільшилися на понад 150,6 млн. грн. Також платники додатково придбали 645 ліцензій, в тому числі 436 на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 209 на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами», – розповідає в.о. начальника ГУ ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

За вказаний період проведено 72 фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та іншими підакцизними товарами. Так, до порушників застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму 0,6 млн. грн., зареєстровано 2 кримінальних провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Також складено 289 адміністративних протоколів на загальну суму 1,2млн. грн.

«Під час паспортизації бізнесу ми провели у середовищі бізнес-спільноти регіону роз’яснювальну роботу щодо дотримання норм ПКУ та поінформували підприємців про електронні сервіси та порядок надання адміністративних послуг», – підсумував посадовець.

peredplata