У Чернівцях викрили підприємство, яке ухилилося від сплати податківна понад 6 млн. грн.

Нещодавно оперативники ДПІ у м. Чернівцях на одному з підприємств виявили факт ухилення від сплати податків на понад 6,0 млн. грн.
Службові особи товариства упродовж 2014 року, здійснюючи фінансово-господарські операції з фіктивними підприємствами, намагались приховати від держави більше 6 млн. грн. податків, чим завдали збитків державі в особливо великих розмірах.
У даному випадку, фіктивність – відсут¬ність у осіб, які стояли за створеним суб’єктом підприємництва, справжнього наміру проводити діяльність, зафіксовану в установчих до-кументах і пов’язану з виробництвом товарів, ви¬конанням робіт або наданням послуг. Зазначені особи мали на меті, – прикрива¬ючись юридичною особою як ширмою, – приховати свою незаконну діяльність.
Наразі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.3 ст. 212 КК України.
За вказане правопорушення передбачено відповідальність у вигляді штрафу від п\’ятнадцяти тисяч до двадцяти п\’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata