В селах Чернівецької області проблеми зі списками виборців

Члени дільничних комісій с. Ломачинці Сокирянського району повідомили ОПОРІ, що під час передачі іменних запрошень на місцеві вибори 25 жовтня було виявлено, що є виборці, які мешкають за неіснуючими адресами, або наразі померли або ж їх просто немає. ОПОРА наголошує, що сьогодні останній день перевірити себе в списках виборців і внести туди правки!

В селах Чернівецької області проблеми зі списками виборців

За словами члена дільничної виборчої комісії від Аграрної партії Наталі Власової, на її окрузі є запрошення для трьох людей, які не прописані за вказаними там адресами і про них не знають сусіди, двоє виписані за рішенням суду і одна людина навчається у Чернівцях та приписана у гуртожитку там.

Голова Ломачинецької дільничної комісії Віктор Маковійчук розповів, що 20 виборців у отриманих списках виборців відсутні. Окрім того люди повідомляють, що отримують запрошення для людей, які за вказаною адресою не мешкають і ніколи не проживали.

Секретар Ломачинецької сільської ради Євгенія Михальчук вказала на помилки в адресах. Вона також зазначила, що даними про мешканців села займається паспортний стіл, який і передає цю інформацію Сокирянському районному відділу ведення Державного реєстру виборців.

В Сокирянському районному відділу ведення Державного реєстру виборців вказали, що інформація надходить з населених пунктів і дуже важливо, аби саме там за нею ретельно стежили.

Нагадаємо, що згідно з законом «Про місцеві вибори» та календарним планом, до 19 жовтня включно триває подання до дільничної виборчої комісії звичайної виборчої дільниці або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців заяви про уточнення попереднього списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися. Також до 19 жовтня включно можна подати рішення суду про внесення змін до списку виборців до відповідного органу Державного реєстру виборців або до відповідної дільничної виборчої комісії для негайного направлення до такого органу.

Про те, як перевірити себе в списках виборців, ОПОРА повідомляла. Нагадуємо, що в Чернівецькій області діє один відділ адміністрування Чернівецької ОДА та 15 відділів ведення Державного реєстру виборців (ДРВ). З адресами та контактними номерами вказаних установ можна ознайомитись за цим посиланням.

Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення.

ОПОРА розробила додаток для смартфонів (АНДРОЇД), в якому міститься вся необхідна інформація про місцеві вибори 2015 року (додаток можна скачати за цим посиланням https://play.google.com/store/apps/details?id=org.oporaua.localelections )

Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata