Через невірно оформлені документи дитина з мамою не змогла потрапити до Румунії

Через невірно оформлені документи дитина з мамою  не змогла потрапити до РумуніїЦими вихідними, в пункті пропуску «Порубне» жителька Буковини зі своїм 15-річним сином не змогла потрапити з України до Румунії через неналежно оформлені документи – інформує прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

У прикордонників виникли сумніви щодо дійсності заяви-довіреності батька на вивіз дитини за кордон. Адже на момент оформлення документу батько дитини перебував за кордоном. В подальшому, жінка зізналась, що не змогла вчасно оформити всі документи. Через це дитині разом з її мамою довелося повернутися додому. А матеріали про можливе правопорушення передані в управління Національної поліції.

Управління Чернівецького прикордонного загону нагадує батькам про їх відповідальність щодо правильного оформлення документів, необхідних для безперешкодного виїзду за межі України з неповнолітніми дітьми. Щоб запланована закордонна відпустка не завершилася психологічною травмою для дитини, варто заздалегідь подбати про правильність та повноту зібраних документів. Для цього у Державній прикордонній службі існує телефон гарячої лінії +38 (044) 527-63-63, куди кожен бажаючий може звернутись для отримання консультацій з будь-яких прикордонних питань.

peredplata