ДФС Буковини: борг іноземних дебіторів перед буковинськими бізнесменами складає 9,1 млн. дол. США

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що за дев’ять місяців поточного року перевірено 98 суб’єктів господарювання з питання дотримання законодавчо-встановлених термінів розрахунків при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Недотримання вимог валютного та податкового законодавства встановлено майже у 90 відсотків, всіх перевірених суб’єктів господарювання.

За підсумками проведених перевірок донараховано пені у сфері ЗЕД на суму 1,6 млн. грн.

Станом на 01.10.2015 в області прострочену дебіторську заборгованість від здійснення зовнішньоекономічних операцій мають 49 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Іноземні партнери заборгували буковинським експортерам та імпортерам майже 9,1 млн. дол. США.

Нагадуємо, що з 04.09.2015 набрала чинності Постанова Правління Національного банку України від 03 вересня 2015 року № 581 «Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України». Згідно Постанови НБУ на період до трьох місяців розрахунки за операціями з експорту та імпорту товарів (робіт, послуг) здійснюються у строк, що не перевищує 90 календарних днів і буде діяти до 04 грудня 2015 року включно.

peredplata