За 9 місяців цього року до місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 131 млн. грн. акцизного збору

Так, майже 131,7 млн. грн. перерахували до місцевих скарбниць упродовж січня-вересня 2015 року суб’єкти господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами на теренах краю. Відповідно, планові завдання із адміністрування вказаного податку було виконано на 101,9 відсотка. Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

«роцесс адміністрування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів розпочався з цього року в рамках податкової децентралізації. Це дало можливість розширити дохідну базу місцевих бюджетів Буковини», – відзначає в.о. начальника фіскальної служби області Іван Матіос.

Фахівці відомства нагадують, що акцизний податок запроваджено з 1 січня 2015 року за ставкою 5% вартості реалізованих підакцизних товарів, незалежно від наявності ухвалених місцевими радами рішень. Суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію таких товарів, щомісячно сплачують акцизний податок до міського чи сільських бюджетів за місцем розташування пункту продажу таких товарів.

peredplata