На Буковині власники автівок з потужними двигунами додали місцевим бюджетам 2,7 млн. грн. податку

Саме таку суму транспортного податку сплачено в регіоні впродовж дев’яти місяців цього року. Про це повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Слід зазначити, основна частина – 2,5 млн. грн. надійшло від фізичних осіб. Відтак, понад 1,2 млн. грн. спрямували до бюджету власники авто у м. Чернівцях, 0,3млн. грн. – платники Новоселицького району, майже 0,3 млн. т грн. надійшло в бюджет Кіцманського району та майже по 0,2 млн. грн. в бюджети Вижницького та Хотинського районів.

У відомстві нагадують, що платниками транспортного податку є власники автомобілів, які використовуються до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб.см..

Даний податок сплачують фізичні особи – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, а юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації( за І квартал – до 30 квітня, за ІІ квартал – до 30 липня, за ІІІ квартал – до 30 жовтня, за ІV квартал – до 30 січня).

peredplata