У Вернісажі відкриють виставку, присвячену історичним подіям 1917-1932 рр.

У Вернісажі відкриють виставку, присвячену історичним подіям 1917-1932 рр. Виставку під назвою \”Народна війна 1917-1932\” презентує у Чернівцях Меморіал ім. В.Стуса. Експозицію підготували відомі історики та науковці і вона презентується під грифом \”РОЗСЕКРЕЧЕНО\”.

– Цей період історії України є найбільш замовчуваним і фальсифікованим радянськими, а сьогодні і російськими науковцями та деякими істориками-громадянами України проросійської орієнтації (а за ними – і світовою історичною наукою, яка багато років перебуває під сильним російським ідеологічним та фінансовим впливом). Так продовжується ганебна «радянська традиція» у висвітленні історії України, що сформувалася в часи, коли всяка вільна думка на українській землі була заборонена, а історична наука була перетворена у служницю московського офіціозу, знаряддя ідеологічного зомбування нашого народу, – мовиться у вступі до експозиції.

Як говориться далі, виставку було створено з метою подолання проросійських комуністичних ідеологічних міфів, закладених в історію України т.зв. «радянського періоду», роботу над нею розпочато ще з 2001 року шляхом опрацювання матеріалів Центральних державних та галузевих архівів СБУ вісімнадцяти областей України.

Усі чернівчани матимуть змогу ознайомитись з експозицією у Вернісажі, який знаходиться за адресою вул. І.Франка,15. Відкриття виставки відбудеться 29 жовтня о 16:00.

peredplata