НА БУКОВИНІ ШКОЛЯРІ ПОДАРУВАЛИ ПРИКОРДОННИКАМ МАСКУВАЛЬНИЙ КОСТЮМ

Близько двох десятків учнів Вашківецької гімназії зі своїми вчителями учора приїхали до Чернівецького прикордонного загону, щоб вручити захисникам державного рубежу сплетений дитячими руками маскувальний костюм – типу «Кикімора». Над виготовленням костюму школярі працювали декілька місяців. Як тільки виникала нагода – на перервах та після уроків – учні бралися за плетіння маскувального одягу.
Прикордонники із вдячністю прийняли подарунок школярів та одразу ж приміряли костюм на собі.
«Дуже хочеться подякувати діткам, що таким чином вони також долучаються до оборони нашої країни. Цей маскувальний костюм дуже зручний в осінній період. В ньому можна вести спостереження за противником та виконувати інші бойові завдання, залишаючись при цьому непомітними у жовтій траві чи опалому листі. Одразу ж передамо його нашим військовим, які виконують завдання антитерористичної операції на сході країни», – зауважив майор Віталій Крочак.
Це вже не перша допомога юних школярів буковинським прикордонникам. Раніше учні цієї школи долучалися до збору коштів, продуктів, які пізніше передавали на схід, малювали малюнки, складали пісні про наших героїв.
«Плетіння костюму потребує багато старань, терпіння і часу», – розповідає вчитель НВК «Вашківецька гімнація» Ігор Вірста. «Наші школярі виготовляли цей маскувальний костюм близько трьох місяців. Дітки залишались після уроків, або приходили раніше до школи і бралися за плетіння».
За словами вчителів гімназії, після завершення роботи над осінньою «кикіморою», учні починають плести подібний маскувальний костюм зимового зразка із білих ниток, який також передадуть військовим у зону АТО.
Пізніше учнів провели в музей історії Чернівецького прикордонного загону, де розповіли про минуле і теперішнє військове життя «зелених беретів».
– Тут дуже цікаво. Багато фотографій, які показують, що було в минулому та розповідають про теперішнє, про виконання спеціальних завдань прикордонниками у зоні АТО. Мені ця екскурсія була цікавою ще й тим, що у майбутньому я хочу стати військовою, – зізналась 8-класниця гімназії Роксолана Константинюк.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

peredplata