У Чернівцях презентували книжку, яка є бестселером у 12 країнах світу

У Літературному целанівському центрі відбулася презентація нової двомовної книжки американського письменника Ейтана Борітцера «Що таке Смерть?», яка побачила світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» у перекладі Юлії Пелепчук. Це третя книга популярної серії «Що таке?» («What is?»), адресована дітям, батькам і педагогам, що торкається природної дитячої цікавості до цієї складної теми.

У Чернівцях презентували книжку, яка є бестселером у 12 країнах світу

Як зауважила головна редакторка «Чорних овечок» Христя Венгринюк, багатьох дітей хвилюють питання, чому ми колись закінчуємося, що буде після смерті, куди пішов мій дідусь. «Своїми словами батькам і вчителям пояснити це дуже важко, – додає вона. – Тут у нагоді стане книжка Ейтана Борітцера. Зрештою, це видання не орієнтоване на людей певного віку й буде корисним як дорослим, так і дітям».

На думку перекладачки Юлії Пелепчук, подібні книжки є дуже своєчасними. «Ми знаходимося у стані війни й такі реалії, як смерть, стали ближчими до нашого життя. Всі соціальні й економічні негаразди, які є наразі у суспільстві, торкаються нас і так чи інакше відображаються на дітях. Тому треба намагатися навчати їх критичному мисленню. Подібна література якраз і сприяє цьому».

Під час заходу присутні мали нагоду ближче познайомитися з самим автором завдяки його відео-зверненню, а також послухати уривки із білінгвальної книжки у виконанні вихованців Англійського мовного центру Americana.

Серія книг «Що таке?» спрямована на розвиток моральних цінностей і критичного мислення про «важкі» для дітей теми та є популярним навчальним провідником для батьків, викладачів, учителів. Перша книга серії «Що таке Бог?» була перевидана 22 рази й наразі існує більше 300 тисяч її примірників у всьому світі. Загалом книжки перекладені на 15 мов і стали бестселерами в 12 країнах. А от білінгвальне видання вперше з’явилося саме в Україні. Наступні три книжки («Що таке Любов?», «Що таке Краса?» і «Що таке Бог?») побачать світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» вже у грудні.

Фото Максима Козменка

peredplata