У Чернівцях вчилися порозумінню між сходом і заходом України

Протягом трьох днів, з 25 до 27 жовтня, у нашому місті тривав медіа-семінар під назвою «FutureLab Bukowina: діалог між сходом і заходом в Україні». Ідея проекту належала співробітникові Інституту німецької культури та історії при Мюнхенському університеті Людвига-Максиміліана (Німеччина) Маркусу Вінклеру та Центру Gedankendach при ЧНУ.
Участь у медіа-семінарі взяли 15 учасників із різних куточків України – Чернівців, Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Сум і Донецька. Семінар відбувався у Чернівецькому музеї історії та культури євреїв Буковини та ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
Разом з українськими і німецькими експертами молоді люди дискутували про те, чого ми можемо повчитися в історії і чому пам’ять має значення. Один із референтів медіа-семінару, директор Музею історії та культури євреїв Буковини Микола Кушнір зробив присутнім невеликий екскурс у минуле Чернівців, а також провів екскурсію сучасними пам’ятками міста. Колишня наукова редакторка видання «Der Spiegel» Ренате Німтц-Кьостер з Німеччини ділилась власним досвідом підготовки і написання журналістських матеріалів, а викладачка ЧНУ ім. Ю. Федьковича Лілія Шутяк розповідала про український досвід та дала чимало порад щодо техніки створення інтерв’ю.
У результаті триденної роботи учасники написали декілька журналістських матеріалів українською та німецькими мовами, серед яких – репортажі, бліц-опитування, статті та інтерв’ю. По закінченню семінару вони отримали сертифікати Інституту німецької культури та історії при Мюнхенському університеті Людвига-Максиміліана (Німеччина).

peredplata