Патрони та ніж вилучено на кордоні з Молдовою та Румунією

Патрони до вогнепальної зброї 9 мм калібру “Makarov” у кількості 25шт. виявили 29 жовтня у МАПП “Мамалига-Крива” митного поста “Мамалига” співробітники Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками Чернівецького прикордонного загону. Не задекларовані, обмежені до переміщення через митний кордон України предмети без дозвільних документів знаходились в порожнині підлокітнику між передніми сидіннями легкового автомобіля марки “Nissan X Trail”, який прямував до України під керуванням громадянина Молдови.

На підставі статті 472 Митного кодексу України митники запровадили справу про ПМП та вилучили небезпечну знахідку.

Цього ж дня спільними зусиллями буковинських митників та прикордонників в пункті пропуску \”Порубне-Сірет\” митного поста \”Вадул-Сірет\” у громадянина України виявлено незаявлений до митного контролю ніж “Columbia” довжиною 27 см, також без будь-яких дозвільних документів на нього.

У цьому випадку співробітники митниці передали матеріали справи до правохоронних органів.

Додаткова інформація:

Відповідно до статті 472 недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, тобто незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (наявність, найменування або назва, кількість тощо) про товари, транспортні засоби комерційного призначення, які підлягають обов\’язковому декларуванню у разі переміщення через митний кордон України, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів, транспортних засобів з конфіскацією зазначених товарів, транспортних засобів.

peredplata