Майже половина буковинських чоловіків готові допомагати своїм жінкам в хатній роботі.. але \”лише трохи\”.

Майже половина буковинських чоловіків готові допомагати своїм жінкам в хатній роботі.. але "лише трохи". Про це говорять результати соц.опитування, проведеного на Буковині на замовлення Фонду народонаселення ООН.

Дослідження виявило значну диспропорцію у поглядах жінок та чоловіків на розподіл домашньої роботи та обов’язків по догляду за дітьми. Так, більше половини – 53,6% – жінок Чернівецької області бажають справедливості у розподілі хатньої роботи, тобто на запитання «Чи готові ви
розділити порівну домашні обов’язки та догляд за дітьми?» кожна друга жінка відповіла позитивно. Ще 27,7% жінок згодні віддати чоловікові невелику частину домашніх справ та розділити догляд за дітьми.

Чоловіки ж, навпаки, у більшості – 48,4% – згодні взяти на себе лише трохи домашніх справ. І тільки 24% чоловіків не проти поділити домашні обов’язки та догляд за дітьми порівну.

За даними Державної служби статистики майже кожна друге українське подружжя розлучається. До цього призводить цілий комплекс причин і однією з них є нерівномірний розподіл домашніх обов’язків. Соціологи стверджують, що майже у 70 % сімей дружина є основним виконавцем хатньої роботи.

Саме з метою змінити застарілі стереотипи і зруйнувати цю невтішну статистику, Фонд народонаселення ООН в Україні спільно
із Міністерством соціальної політики України проводять інформаційну кампанію «Щастя у 4 руки». Ціллю кампанії є навчити пари будувати сімейні стосунки на рівних, розподіляти домашні обов’язки порівну та підкреслити важливість участі татусів у догляді за маленькою дитиною.

peredplata