Прем\’єр-міністр Румунії пішов у відставку через пожежу в нічному клубі

Прем'єр-міністр Румунії пішов у відставку через пожежу в нічному клубіПрем’єр Румунії йде з посади на тлі антиурядових протестів, які спалахнули після трагедії в одного з нічних клубів Бухареста. Про це повідомляє сайт \”Урядового кур\’єру\”.

Нагадаємо, що цими вихідними в одному із нічних клубів Бухареста сталася пожежа, що забрала життя 32 людей. Ще близько 200 постраждали. Врешті пожежа \”запалила\” всю країну, ставши приводом для початку масових протестів щодо корупції. Протести з вимогою відставки уряду та відповідальних за пожежу охопили спершу Бухарест, а вже в середу по всій країні тисячі людей вийшли на вулиці з гаслами \”Корупція вбиває\”.

Прем\’єр-міністр Румунії Віктор Понта сподіваєється, що це задовольнить вимоги протестувальників.
«Сьогодні я йду у відставку. І, звичайно, це передбачає відставку усього складу уряду Румунії. Я роблю це тому, що за багато років у політиці звик до конфліктів з політичними радниками, але ніколи не боровся з власним народом», – заявив він.

Щодо прем’єра триває розслідування у справі щодо корупції та ухиляння від сплати податків. Однак це не заважало йому залишатися на посаді через підтримку владної коаліції, що має більшість в парламенті.

Проте відставкою все не закінчилось. Як повідомляє bbc, на вулиці в столиці Румунії вийшли щонайменше 30 тисяч людей вимагаючи дострокових виборів та політичних реформ. Також, як повідомляється, протести відбулись в інших містах – Клужі, Тімішоарі та Констанці.

peredplata