Незмінний хедлайнер бюджету Чернівців – ПДФО

Протягом десяти місяців цього року до зведеного бюджету чернівчани перерахували 378,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб (у т.ч. 283,9 млн. грн. отримав місцевий бюджет та 94,6 млн. гр. – держказна). У загальній сумі надходжень місцевого бюджету цей податок складає понад 53 відсотки (всього місцевий кошик отримав цьогоріч 535,5 млн. грн.). Про це інформує Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Показник надходжень податку з доходів цьогоріч на 71,7 млн. грн. перевищив минулорічний, а це додаткові кошти на забезпечення життєдіяльності нашого міста.

Лідерами по сплаті ПДФО у Чернівцях, як і в минулому році, залишаються: управління освіти Чернівецької міської ради; ЧНУ ім. Ю. Федьковича; БДМУ. Натомість, цьогоріч суттєво збільшили сплату «зарплатного податку» військові частини.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що показник стабільного та успішного підприємства певною мірою визначається рівнем заробітної плати працівників.

Низький відсоток витрат на оплату праці в загальній сумі задекларованих витрат та значні доходи від проведення господарської діяльності свідчать про можливість проведення виплат заробітної плати на таких підприємствах у «конвертах» та приховування від оподаткування фактично виплачених доходів.
Звертаємось до працедавців не порушувати норми трудового і податкового законодавства. Пам\’ятайте, відкритість і сумлінність щодо усіх складових господарської діяльності неодмінно приносить дивіденди у вигляді росту авторитету підприємства як стабільного і надійного бізнес-партнера.

peredplata