Військовий комісар Чернівців Юрій В’юн: «На сьогодні план з набору строковиків по місту виконується».

Сьогодні військком Чернівців провів прес-конференцію, під час якої розповів про хід осіннього призову на строкову військову службу.
За словами комісара, призивний вік наразі складає 18-27 років, але відправленню у війська підлягають громадяни віком 20-27 років. За строковиками зберігається місце їх роботи, що передувала призиву, та середньомісячна заробітна плата. Також їм одноразово виплачують 2736 грн. компенсації.
Відстрочці від призову, згідно зі ст.. 18 ЗУ «Про військову службу», підлягають громадяни, у кого на утриманні перебувають 2 і більше дітей, дитина-інвалід, дружина-інвалід, одинокий непрацездатний батько (мати). Відстрочка також належить студентам вищих навчальних закладів. Однак, якщо громадянин, закінчивши один навчальний заклад, вже отримував відтермінування від строкової служби в ЗСУ та навчається в іншому виші, повторно користуватися такою «пільгою» він не може. Також наразі підлягають відтермінуванню від призову на строкову військову службу голови сільських, селищних рад. Депутати цих раз відтермінуванням скористатися вже не можуть. Не проходять строкову військову службу і громадяни за релігійними переконаннями (вони в обов’язковому порядку відбувають так звану альтернативну службу).
Військовий комісар запевняє, що строковиків не направлятимуть у зону проведення бойових дій.
Наразі ж, після встановлення придатності до військової служби, всіх призивників відправляють до навчальних частин (Львівська та Київська області). Там, після проходження зборів, вони отримують військову спеціальність, якої будуть навчатися. А опісля їх буде відправлено у війська. Військовий комісар застерігає керівників підприємств, установ, організацій від приховування даних про своїх працівників призивного віку та нагадує про відповідальність (адміністративну та й кримінальну, зрештою), за такі дії. Чергове відправлення призивників відбудеться у вівторок, 10 листопада.

peredplata