Хто наведе лад у квітковому ряду на проспекті Незалежності у Чернівцях?

Народна трибуна

Крик душі

«Останнім часом продавці квітів у квітковому ряду на проспекті Незалежності у Чернівцях дбають , очевидно, лише про заробіток, зовсім забувши про вигляд ряду з тильного боку, з самого проспекту, а на зауваження чернівчан не реагують ніяк, – крик душі мешканців будинків, розміщених напроти – 68-Б та 70 – Тамари Істратієвої, Валентини Цимбалюк та Оксани Пантюхової. – Складається враження, що ці люди не люблять місто (може, вони не чернівчани?), та не поважають ні себе, ані нас. Адже позаду ряду постійно валяються брудні відра зі сміттям та такими ж брудними віниками, совками та їх «фрагментами». А ще – розкидані гнилі яблука та груші, які чомусь продаються разом з квітами. Кидається у вічі «картина» з поламаними столами і стільчиками, за якими часто сидять та щось їдять (а почасти і випивають) якісь люди. Валяється лахміття, а замість нормальної покрівлі на вулицю звисають старі покривала, обірвані целофанові клейонки…Тамтешні продавці думають, що ніхто цього не бачить, а у нас серце болить: як можна так ставитися до нашого міста? Де міська влада, куди дивляться відповідальні за порядок на квітковому «базарі»?
Просимо Вас допомогти з’ясувати, кому цей ряд належить, хто там торгує та хто керує продавцями, адже ми, містяни, маємо право знати своїх «героїв»…

Писк влади

У департаменті економіки Чернівецької міської ради (відділ ринків) кажуть, що квітковий ряд, про який йдеться, належить ринку «Формаркет». І що там ніби все нормально, а з тильного боку (читаймо, з боку однієї з колись найкрасивіших вулиць міста) нічого ходити, бо там, мовляв, автостоянка.

Виконуюча обов’язки директора, бухгалтер «Формаркету» запевняє, що реакція на звернення буде належна і що «там все приберуть». Та погоджується, що «зонтики» таки псують вигляд квіткового ряду. І якщо, мовляв, і бачать чернівчани безлад позаду торгових місць, то це – робочий процес. А ще – людський фактор. Працівники ринку, до прикладу, заставляють прибрати запилені ще з літа брудні, самовільно встановлені навіси чи випрати їх, а продавці кажуть, що їм в очі світить сонце… Стосовно ящиків, брудних відер, сміття, ганчір’я, столиків, стільчиків тощо обіцяють якнайшвидше розібратися.

Від редакції. Хочеться сподіватися, що реакція на звернення до нашого часопису небайдужих чернівчан дирекції ринку «Формаркет» справді буде належною. Нашим читачам, на їх прохання, повідомляємо телефон для «прямих» звернень з подібних проблем до його адміністрації: (0 3722 (3 33 27). Тож чи вирішиться проблема, про яку йдеться, – дізнаємося вже невдовзі.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata