Буковинські «єдинники» перевищили минулорічні показники із сплати єдиного податку на 27,5 млн. грн.

В цілому, за десять місяців 2015 року платники єдиного податку – юридичні та фізичні особи наповнили місцеві скарбнички Чернівецької області на 123,2 млн. грн. За аналогічний період минулого року сума поступлень склала 95,6 млн. грн. – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Та відзначають, найбільш позитивну динаміку зі сплати цього податку демонструють фізичні особи – підприємці. В казну надійшло на 14 млн. грн. більше, аніж торік. Також, цьогоріч збільшили фінасування місцевих громад на 11,2 млн. грн. сільгосптоваровиробники.

У відомстві нагадують, платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Одночасно звертають увагу, що фізичні особи – платники податків, які проживають у сільській (селищній) місцевості, за квитанцією про прийняття податків і зборів, затвердженою Наказом №714, можуть сплачувати місцеві податки і збори через каси сільських (селищних) рад.

peredplata