Зазнав змін Порядок компенсації середнього заробітку мобілізованих працівників

Кабмін постановою від 04.11.2015 N 911 вніс зміни до своєї постанови від 04.03.2015 N 105 \”Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період\”.
Зокрема, уточнено, що вищезазначеним Порядком визначається механізм виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану, а також працівникам, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв\’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв\’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.
Також визначено, що дія постанови Кабміну від 04.03.2015 N 105 поширюється на громадян України, які починаючи з:
18 березня 2014 р. були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;
8 лютого 2015 р. були прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану;
11 червня 2015 р. були призвані на строкову військову службу, а також призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв\’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв\’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.
Працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, компенсація з бюджету середнього заробітку здійснюється на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.
Працівникам, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв\’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу за контрактом, компенсація з бюджету середнього заробітку здійснюється не більше ніж на строк укладеного контракту.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata