Фахівці ДФС Буковини довели справедливість 85 податкових рішень на 173 млн. грн.

Так, за результатами розгляду скарг на 102 податкових повідомлень-рішень упродовж січня-жовтня цього року залишено без змін 85 вимог на загальну суму понад 173 млн. грн. Скасовано або частково скасовано 26 податкових повідомлень-рішень на понад 32 млн. грн. Окрім того, у 3 випадках суму податків та штрафних санкцій збільшено майже на 10 тис. грн. Про це інформує відділ адміністративного оскарження Головного управління ДФС у Чернівецькій області
Довідково. Відповідно до Податкового кодексу України, платник податків має право оскаржити рішення податкової інспекції в адміністративному чи судовому порядку. У разі коли платник вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов\’язання, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення.

Така скарга подається протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання платником податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується. Також платник податків одночасно з поданням скарги контролюючому органу вищого рівня зобов’язаний письмово повідомляти контролюючий орган, яким визначено суму грошового зобов’язання або прийнято інше рішення, про оскарження його податкового повідомлення-рішення або будь-якого іншого рішення. Не підлягає оскарженню грошове зобов’язання, самостійно визначене платником податків. Детальніше про порядок оскарження рішень контролюючих органів йдеться у статті 56 ПКУ, – нагадують фахівці фіскальної служби регіону.

peredplata