Визначено нову процедуру огляду водіїв транспортних засобів на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння

МВС спільно з МОЗ наказом від 09.11.2015 N 1452/735 затвердили Інструкцію про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп\’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
Затверджена Інструкція визначає процедуру проведення огляду водіїв транспортних засобів на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп\’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції (далі – стан сп\’яніння), та оформлення результатів такого огляду.
Огляду на стан сп\’яніння підлягають водії транспортних засобів, щодо яких у поліцейського уповноваженого підрозділу Національної поліції України є підстави вважати, що вони перебувають у стані сп\’яніння згідно з ознаками такого стану.
Огляд на стан сп\’яніння проводиться:
поліцейським на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ та Держспоживстандартом;
лікарем закладу охорони здоров\’я (у сільській місцевості за відсутності лікаря – фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку).
У разі відмови водія транспортного засобу від проходження огляду на стан сп\’яніння на місці зупинки транспортного засобу або його незгоди з результатами огляду, проведеного поліцейським, такий огляд проводиться в найближчому закладі охорони здоров\’я, якому надано право на його проведення відповідно до ст. 266 Кодексу про адміністративні правопорушення.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 11 листопада 2015 р. за N 1413/27858 та набирає чинності з 13 листопада 2015 року у зв\’язку з його опублікуванням в Офіційному віснику України від 13.11.2015 N 88.

Головний спеціаліст Чернівецького міського управління юстиції Зоя ФЕДИК

peredplata