Бюджетний внесок спрощенців склав понад 64 мільйони

Протягом десяти місяців цього року чернівецькі платники податків, які обрали спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевого бюджету 64,1 млн. грн. єдиного податку, що на 9,4 млн. грн. перевищує надходження минулого року.
Майже 74 відсотки цієї суми, або 47,4 млн. грн. надійшло від місцевих підприємців-фізичних осіб – це на 8,3 млн. грн. більше минулорічних показників. Від платників єдиного податку – юридичних осіб бюджет отримав 16,7 млн. грн., що на 1,1 млн. грн. більше, ніж минулоріч.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить звернути увагу, що 23 липня набув чинності Закон України від 01.07.2015 р. № 569-VIII (відомий законопроект № 1088), яким звільнено від застосування РРО (реєстраторів розрахункових операцій) підприємців — платників єдиного податку (змінено п. 296.10 Податкового кодексу України).
Так, РРО не застосовуються платниками єдиного податку: першої групи; другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 млн грн.
У разі перевищення доходу застосування РРО є обов’язковим і розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata