Податкові міліціонери Чернівеччини знищили чергову схему протиправного ввезення на митну територію України овочів та фруктів

Досудове розслідування, розпочате 2 лютого 2015 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернівецькій області у кримінальному провадженні стосовно фізичної особи – підприємця «А», який є платником єдиного податку ІІ групи та здійснює господарську діяльність на території регіону, дійшло свого логічного завершення. Про це інформують у Головному управлінні ДФС у чернівецькій області.

В ході оперативно-слідчих заходів з’ясувалося, що фізична особа – підприємець «А» упродовж 2014 року здійснив ввезення на митну територію України овочів та фруктів іноземного походження шляхом використання підставних суб’єктів господарської діяльності – юридичних осіб. Для митного оформлення вантажів, реальним власником яких був сам, нечесний на руку ділок постійно використовував послуги найнятого ним митного брокера. Відтак підприємець розвантажував та здійснював реалізацію вказаного товару на території орендованих ним складських приміщень та одного з ринків обласного центру.

Таким чином, спритник незаконно реалізував вказаних товарів на понад 1 млн. грн., перевищивши обсяг дозволеної реалізації за рік платникам єдиного податку ІІ групи та ухилився від сплати податків на 940 тис. грн., не застосувавши до суми перевищення ставку єдиного податку у розмірі 15%.

За словами начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернівецькій області, полковника податкової міліції Сергія Стуса, в ході досудового розслідування була зібрана достатня доказова база і вищезгаданий підприємець, зрозумівши, що його вина доведена, відшкодував державі завдані збитки у повному обсязі, включаючи штрафні санкції, на суму майже 1,2 млн. грн.

«30 жовтня цього року прокуратурою Чернівецької області кримінальне провадження направлено до суду із клопотанням про звільнення правопорушника від кримінальної відповідальності у зв’язку із повним відшкодуванням завданих збитків», – підсумував посадовець.

peredplata