Як зареєструвати новонароджену дитину в пологовому будинку

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України № 1593/5 від 26.08.2015 р. було запроваджено прийняття працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану Чернівецького міського управління юстиції необхідних документів для проведення державної реєстрації народження дитини безпосередньо в пологових будинках м. Чернівці.

Чернівці стало містом, яке приєдналося до одного з найбільш популярних пілотних проектів Мін\’юсту – створення фронт-офісів у пологових будинках, де наші батьки можуть отримати свідоцтва про народження без черг і тих незручностей, які завжди мали батьки при відвідуванні РАЦСу. Нині ця проста, але дуже потрібна ініціатива, яка робить комфортним життя українців, працює вже в 2 пологових будинках нашого міста . На сьогоднішній день зареєстровано в пологових будинках вже 153 малюка.

Державна реєстрацію народження провадиться одночасно з визначенням її походження та присвоєнням їй прізвища, власного імені та по батькові у приміщенні пологового будинку.

Підставою для проведення державної реєстрації народження дитини є медичне свідоцтво про народження.

Одночасно із заявою про державну реєстрацію народження подаються:
– паспорти батьків ( одного з них);
– паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі якщо державна реєстрація народження проводиться не батьками, а іншою особою;
– свідоцтво про шлюб ( якщо батьки дитини одружені)

Якщо батьки дитини знаходяться на різних прізвищах , для визначення прізвища дитини, на реєстрації народження повинні бути вдвох.
Реєстрація народження та видача свідоцтв проводиться в той же день безкоштовно.

Головний спеціаліст відділу реєстрації актів цивільного стану Чернівецького міського управління юстиції Валентина КОСТЬ

peredplata