Від плати за землю в бюджет Буковини надійшло 149,7 млн. грн.

Повідомляють у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області та відзначають, земельний податок – один із значимих для наповнення бюджетів місцевих громад.

Відтак, за 11 місяців поточного року надходження земельного податку від власників землі та землекористувачів області збільшились на 26,2 млн. грн. у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

В цілому на Буковині планові показники надходжень від сплати за землю виконані на 119,2 відсотки.

У відомстві наголошують, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Перший повинні сплачувати власники землі та землекористувачі, другий – орендарі земельних ділянок: як фізичні, так і юридичні особи.

Також нагадують, Наказом Мінфіну від 16.06.2015 р. № 560 затверджено нову форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

Слід відзначити, з огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік, то нова форма декларації з плати за землю буде використовуватися для складання звітності вже починаючи з 01.01.2016р., у тому числі і для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди.

peredplata