Вирішується питання про утримання посадовців-хабарників під вартою

Наразі їх затримано і вже повідомлено про підозру у вчиненні корупційного злочину

03.12.2015 слідчим відділом слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України спільно з оперативними співробітниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ у Чернівецькій області, в рамках контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Чернівцях ГУ ДФС в Чернівецькій області та начальником відділу податкового контролю фізичних осіб указаного управління.
Хабар у розмірі 65 тис грн від підприємця призначався за накладення мінімального штрафу за порушення вимог податкового законодавства, виявлених під час проведення відповідної перевірки.
Посадовців затримано, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням).
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Джерело: Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України

peredplata