В пункті пропуску “Порубне” Чернівецької митниці припинено спробу незаконного переміщення мобільних телефонів “iPhone 6 S”

20 мобільних телефонів “iPhone 6 S” загальною вартістю понад 326 тис.грн. вилучено вчора по обіді в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” співробітниками Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками прикордонного загону. Про це повідомляє прес-центр Чернівецької митниці.

Для проходження митного контролю громадянин України, який прямував з Румунії до України у приватних справах, обрав смугу руху “зелений коридор”. Під час здійснення митних формальностей у транспортному засобі виявлено товар, пропуск якого підпадає під обмеження: відповідно до п.11 ст.370 Митного кодексу України громадяни можуть ввозити на митну територію України стільникові (мобільні) телефони у кількості не більше двох штук. Згідно рішення митного органу громадянин та транспортний засіб марки “БМВ” були виведені з “зеленого коридору” в “червоний”.

Таким чином, громадянин порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 471 МКУ, санкції якої передбачають накладення штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі якщо безпосередніми предметами правопорушення є товари, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено законодавством України, – також конфіскацію цих товарів.

peredplata