Чернівецьких школярів знайомитимуть з азами програмування

Чернівці вперше долучилися до Всесвітньої акції «Година Коду»

Всесвітня акція «Година коду» стартує у Чернівцях 11 грудня одночасно в шести навчальних закладах: ліцеях №1 та №4, гімназії №7, ЗОШ № 6, 22 та 24.

Програма «Години коду» передбачає знайомство школярів в ігровій формі з азами програмування, руйнування стереотипів щодо роботи програміста.

Представники ЧНУ ім.Федьковича, БДФЕУ, а також Чернівецького факультету Харківського політехнічного інституту ознайомлять учнів із спеціальностями, які пов’язані з інформаційними системами.

Представники відомих ІТ-компаній Lead Line IT, SAGA Software, CEIT.dev та інших поділяться практичним досвідом та специфікою роботи ІТ-фахівців. На учнів також чекають сертифікати за проходження «Години коду».

Організовує захід чернівецький IT-кластер за підтримки міського голови Олексія Каспрука, міського управління освіти та ЧМГО «Буковина інноваційна».

Початок акції о 14.00. Презентація акції о 13.30 за участю її організаторів відбудеться у ЗОШ №24 (вул. Стефюка).

Довідково. Акція «Година Коду» відбувається щороку під час Всесвітнього тижня інформатики. Україна долучається до заходу вже третій рік поспіль. Торік до ініціативи приєдналося понад 600 українських шкіл та 20 тис. учнів. Загалом торік у \”Годині коду\” взяло участь 60 млн. учнів, а за три роки існування ініціативи до неї долучилося понад 146 млн. учнів у 180 країнах світу. Чернівці цього року беруть участь в акції вперше.

Першими ініціаторами заходу виступили представники неприбуткової організації Code.org, які у 2013-му році поставили собі за мету надихнути школярів США на вивчення комп’ютерних наук.

В Україні заходи глобальної ініціативи проходять 7 – 13 грудня 2015 року за ініціативи Microsoft Україна та Фонду BrainBasket.

peredplata