Цьогоріч найбільша сума податкової знижки – 11,6 тис. грн.

«Загалом упродовж цього року 904 мешканці обласного центру, які скористались правом на податкову знижку, вже повернули 1,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб повідомила начальник відділу адміністрування доходів і зборів самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернівцях Оксана Крамар.
«Наразі найбільша сума податкової знижки 11,6 тис. грн. – це частина витрат на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту в рамках державної програми «Доступне житло». Та найчастіше претендували на податкову знижку батьки студентів – контрактників. Найбільша сума, яку цьогоріч відшкодували за навчання – 4,0 тис. грн.»,- розповіла посадовець.
За словами фахівця, податкова знижка може застосовуватися виключно до доходу, отриманого платником податку – резидентом протягом звітного 2014 податкового року у вигляді заробітної плати та нараховується лише в межах її розміру.
Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2015 року включно подати до територіального органу Державної фіскальної служби за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи. Правом на податкову знижку не можуть скористатися самозайняті особи, зокрема, суб\’єкти підприємницької діяльності та особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, а також військовослужбовці, які одержують не заробітну плату, а грошове утримання.
Сума коштів, яка підлягає поверненню, зараховується на банківський рахунок платника протягом 60 календарних днів після подання декларації. Якщо до кінця 2015 року платник не скористається правом на податкову знижку за наслідками 2014 року, на наступні податкові роки воно не переноситься.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує усіх претендентів на податкову знижку поквапитись, адже для того, щоб скористатись цим правом залишається 21 день!
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata