Чернівецький університет – від А до Z

Чернівецький університет - від А до ZВ ЧНУ презентували серію поштових листівок під назвою «Абетка чернівецької резиденції».

\”Абетка\” складається з 37 листівок, на кожній з яких зображений який-небудь об\’єкт, який має стосунок до резиденції і починається на відповідну літеру німецького алфавіту. Окрім класичних об\’єктів, які впадають в око будь-якому туристові (розписаний дах резиденції митрополитів чи фрески на стелі Мармурової зали), на листівках зображені також різні чудернацькі і цікаві дрібнички: димарі, двірний дзвінок, вогнегасник тощо.

Зовнішній вигляд зображень розроблявся спільно німецькими та українськими студентами. Учасниця проекту, студентка архітектурного факультету Аліна розповідає, що на кожну пару учасників було виділено щонайменше три літери і вже вибрані об\’єкти і стояло завдання знайти їх в резиденції, а потім якось творчо переосмислити.

За словами Оксани Матійчук з Gedankendach, це вже не перший успішний досвід співпраці студентів ЧНУ зі студентами німецького Університету прикладних наук, технологій, бізнесу та дизайну м. Вісмара. Перший варіант абетки зроблено лише німецькою мовою. Проте у майбутньому планують видати також українську версію абетки.

peredplata