На Руській міняють газові труби

На Руській міняють газові труби Останнім часом неодноразово повідомлялося, що на вулиці Руській мінятимуть систему комунікацій. Всі з нетерпінням чекали, коли ж з\’явиться оголошення про те, що вулицю перериватимуть, перекриватимуть абощо. Проте нічого такого не з\’являлося. Хоча якісь \”перші ластівки\” майбутнього ремонту з\’являлися: то тут то там на різних ділянках вулиці Руської з\’являлися робочі і щось там копали. Однак ці явища не розросталися до великіх масштабів, вони були суто локальними.

Сьогодні в районі нашої редакції прямісінько на тротуарі з\’явилися довгі чорні труби, незрозуміло для чого – оскільки діаметру вони ширше, аніж звичайні газові. А зараз шибки у вікнах сусідніх будинків, та і нашої редакції теж, здригаються від деренчання.

Як розповіли робочі – вони зварюють труби, по яким буде потім поступати газ. На запитання \”А коли ви рити то все будете?\” вони відповіли:\”Ми вже все вирили\”.

Як виявилось, робочі не збрехали – рити нічого вони вже не будуть. Як повідомили у прес-центрі \”Чернівцігаз\”, труби по вулиці Руській на ділянці від Центральної площі і до вул. Л.Кобилиці мінятимуть за новою технологією: замість того, щоб копати довгі траншеї, через кожні сто метрів було зроблено проколи, через які на стару трубу \”надіватиметься\” нова.

Ремонтні роботи буде завершено орієнтовно в середині січня. Як запевнили в прес-центрі, газ відключатися не буде. І дорогу глобально і надовго не перекриватимуть – лише ті ділянки, на яких виникатимуть перешкоди для руху транспорту. Проте враховуючи те, що вулиця Руська на своєму початку доволі вузенька, певних незручностей і транспортних \”корків\” очікувати все ж варто.

Надія Руснак.

peredplata