Цьогоріч повернули більше 20 млн. грн. податкових боргів

Відома народна прикмета радить розрахуватись із боргами в році, що минає. Це принесе прибуток та фінансовий успіх у прийдешньому році і зменшить удвічі кількість проблем і турбот.
Упродовж одинадцяти місяців цього року чернівецькі боржники вже повернули бюджету майже 20,5 млн. грн. (до державної скарбниці – 9,7 млн. грн., до місцевого – 10,8 млн. грн.).
Для платників, які тимчасово зіткнулися з фінансовою скрутою, ефективною є програма розстрочення податкового боргу. Цьогоріч підприємства упередили ріст та накопичення податкового боргу на суму 3,0 млн. грн.
Крім діалогу з кожним платником, який намагається вирватися з боргових пут, у чернівецьких фіскалів є чималий арсенал методів, які допомагають повернути борги державі.
Так, цьогоріч юрособам – боржникам направлено 490 податкових вимог, 172 інкасових вимоги на стягнення коштів з розрахункових рахунків підприємств – боржників, у податкову заставу описано майнові активи 13-ти підприємств на загальну суму – понад 7,0 млн. грн., для ініціювання погашення боргу у судовому порядку передано 32 матеріали на суму 58,5 млн. грн. Одним із джерел погашення податкової недоїмки є і реалізація майна, яке знаходиться у податковій заставі. Від реалізації безхазяйного майна бюджет отримав більше 300 тис. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає чернівецьких підприємців напередодні Нового року розрахуватись з усіма боргами, щоб Новий рік приніс успіх та процвітання бізнесу.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata