Завдяки прокуратурі затримано 5 засуджених, які ухилялись від покарання

Органами прокуратури Чернівецької області перевірено стан виконання вироків суду стосовно осіб, яким призначено покарання у виді позбавлення волі та арешту.
Станом на 14.12.2015 в підрозділах Національної поліції України в Чернівецькій області перебувало 29 невиконаних вироків, що стосуються покарання у виді позбавлення волі, та 4 – арешту.
Причини невиконання зазначених вироків пов’язані із не встановленням місця знаходження 28 засуджених, перебуванням 2 засуджених на лікуванні та 3 – на військовій службі під час мобілізації в особливий період.В усіх випадках, до набрання вироками законної сили, відносно засуджених не застосовувався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Зокрема,встановлено, що вироки суду стосовно 13 засуджених залишились без виконання через те, що відповідальні службові особи органів ГУНП України в Чернівецькій областіне здійснювали необхідні оперативно-розшукові заходи.
З метою усунення виявлених порушень закону та забезпечення невідворотності покарання, органами прокуратури області упродовж листопада – грудня поточного року внесено 8 вказівок з вимогами про усунення порушень закону, притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності та розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).
У ході виконання актів прокурорського реагування затримано та направлено для відбування покарання у місцях позбавлення волі 5 засуджених.
Стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та усунення вказаних порушень перебуває на контролі керівництва прокуратури області.
Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata