У Чернівцях цьогоріч оновлено кожен другий касовий апарат

Упродовж одинадцяти місяців цього року в Державній податковій інспекції у м. Чернівцях зареєстровано 1017 одиниць касової техніки, це у понад 2 рази більше, аніж минулого року.

Загалом на 01.12.2015р. на обліку в міській податковій інспекції перебувають 2083 реєстраторів розрахункових операцій, що на 328 більше, аніж на початок року.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що до 1 січня 2016 року всі суб’єкти господарювання, які відповідно до законодавства повинні використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій (РРО), мають встановити сучасні аналоги касових апаратів, або доопрацювати до необхідних вимог наявні РРО, що створюють контрольну стрічку лише в друкованому вигляді та подавати до фіскальних органів інформацію про обсяг розрахункових операцій (Z – звіти).

У разі якщо контрольну стрічку не надруковано або не створено в електронній формі на реєстраторах розрахункових операцій, або виявлено спотворення даних про проведені розрахункові операції, інформація про які міститься на контрольній стрічці, створеній в електронній формі до субєкта господарювання застосовується штраф у розмірі десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (п. 5 ст. 17 Закон України «Про застосування РРО в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»).

peredplata