Добробут чернівчан забезпечують офіційні зарплати

Упродовж одинадцяти місяців цього року до зведеного бюджету чернівчани перерахували 421,6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб (у т.ч. 316,2 млн. грн. отримав місцевий бюджет та 105,4 млн. гр. – держказна). У загальній сумі надходжень місцевого бюджету цей податок складає 53 відсотки (всього місцевий кошик отримав цьогоріч 598,2 млн. грн.).

Показник надходжень податку з доходів цьогоріч на 80,7 млн. грн. перевищив минулорічний, а це додаткові кошти на забезпечення добробуту мешканців нашого міста.

Лідерами по сплаті ПДФО у Чернівцях, як і в минулому році, залишаються: управління освіти Чернівецької міської ради; ЧНУ ім. Ю. Федьковича; БДМУ. Натомість, цьогоріч суттєво збільшили сплату «зарплатного податку» військові частини.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що податок на доходи з виплат, нарахованих (виплачених, наданих), зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, які нараховуються у зв’язку з виконанням трудових відносин та за цивільно-правовими відносинами оподатковується за ставками:

– 15 % з доходу, якщо місячний оподатковуваний дохід не перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2015 році – 12180 грн.) ;

– 20 % з доходу, який перевищує 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Такі ж ставки податку застосовуються до доходів підприємців – загальносистемників та самозайнятих осіб.

Надходження податку на доходи фізичних осіб напряму залежать від рівня заробітної плати та цивілізованих стосунків бізнесу з найманими працівниками.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata