У ЧНУ лекції читають науковці з Польщі та Угорщині

Починаючи з 2008-2009 н.р. у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича студенти спеціальностей «міжнародна інформація» (програма підготовки «бакалавр», 4 курс) і «політологія» (програма підготовки «спеціаліст», 5 курс) слухають навчальний курс «Зовнішня політика країн Вишеграду».

Завдяки підтримці Вишеградського фонду університет отримав можливість до викладання курсу запрошувати лекторів із країн Вишеградської четвірки. У 2015-2016 н.р. запрошені лектори Єва Йожа (Інститут політичних досліджень, Угорщина) та Пьотр Андрусєчко (Польща).

8-10 листопада лектор Є.Йожа прочитала лекції, присвячені 25 річчю створення Вишеградського об’єднання, сучасним викликам зовнішній політиці країн В-4 і провела цікаву дискусію, присвячену з проблемі сучасної міграційної кризи у ЄС. До дискусії мали змогу долучитися студенти і інших спеціальностей, зокрема магістри і аспіранти кафедри політології і міжнародної інфрмації.

Візит наступного лектора відбудеться 22-24 грудня. У рамках перебування у Чернівцях лектора П.Андрусєчко 24 грудня відбудеться відкрита дискусія «Війна на Сході України: оцінка політиками і мас-медіа країн Вишеграду» (к.14, а.35, початок 11.30). Запрошуємо викладачів, студентів і всіх бажаючих долучатися до дискусії!

Джерело: Офіційний сайт ЧНУ

peredplata