У Тернополі запрацював тротуар з обігрівом

У Тернополі запрацював тротуар з обігрівом
Тротуар облаштували на найбільш травматичній, за даними медиків, вулиці, що тягнеться від центрального універмагу Тернополя до вулиці Острозького та веде до поліклініки. Втім, тернопільські двірники новинці до кінця не довіряють і, про всяк випадок, посипають хідник піском.
До слова, такий тротуар із підігрівом – перший в Україні. Досі такою системою могли похвалитися США та Росія.

Виконання передвиборчої обіцянки міського голови Тернополя Сергія Надала коштувало міській казні 250 тис. гривень. Місту доведеться платити ще й за споживання електроенергії: під нову бруківку проведено електричні кабелі, котрі й підігрівають тротуар. Місцеві чиновники запевняють, що витрати електроенергії, котра живить теплий хідник, будуть невеликі, адже тротуар, нагрівшись, вимикається.

Тернополяни про новинку знають, але змін наразі не помітили. Щодо двірників, які посипали електричне диво піском, Владислав Стемковський, заступник міського голови Тернополя пояснив «Огляду дня»: «Двірники просто перестрахувалися і посипали його так само, як і інші частини. Немає нічого поганого в тому, що його за інерцією посипали».

На зміну погоди реагують вмонтовані датчики під бруківкою.
Якщо таке нововведення виправдає вкладені у нього кошти, міські чиновники обіцяють продовжити утеплювати й інші вулиці міста.

Джерело

peredplata