За останній рік на Буковині позбавили волі вісьмох корупціонерів

За останній рік на Буковині позбавили волі вісьмох корупціонерівВсього по області за 2015 рік розглянуто 41 корупційне правопорушення

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Чернівецької області, до реального позбавлення волі засуджено 8 осіб.

А саме: – 4 роки у місцях позбавлення волі проведе колишній контролер-касир філії ВАТ «Державний ощадний банк України», яка привласнила 332 тис. грн. банківських коштів.

– до 5 років позбавлення волі засуджено колишнього посадовця державної виконавчої служби управління юстиції Хотинського району за отримання неправомірної вигоди у сумі 800 доларів та 100 євро за закриття виконавчих проваджень.

– спеціаліст із земельних питань Рідківської сільської ради, який отримав неправомірну вигоду у розмірі 14 тисяч доларів США за сприяння у виділенні земельної ділянки, відбуватиме покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

– держвиконавець Сокирянського районного управління юстиції проведе у місцях позбавлення волі 3 роки 7 місяців за привласнення 6 000 гривень.

– до 5 років 6 місяців позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.368 КК України засуджено колишнього голову Ставчанської сільської ради, який вимагав та отримав від фізичної особи неправомірну вигоду в сумі 14 тисяч доларів США за надання в оренду земельної ділянки площею 100 га для ведення фермерського господарств – начальника Сокирянської об’єднаної державної податкової інспекції, який у 2012 році, працюючи на вказаній посаді, будучи службовою особою, вимагав та одержав від директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю 40 тисяч доларів США за створення сприятливих умов для здійснення господарської діяльності на території Сокирянського району засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі
– до 5 років 6 місяців позбавлення волі засуджено колишнього заступника голови Першотравневої райради м. Чернівці та до 4 років позбавлення волі засуджено начальника відділу з питань благоустрою, санітарії та екології цієї ж ради, які одержали від директора ринку неправомірну вигоду в розмірі 810 тис. грн. за не створення перешкод в діяльності ринку та сприяння в отриманні дозволів на його реконструкцію.

У всіх інших випадках судами призначались інші покарання, починаючи від штрафу і закінчуючи позбавленням волі із встановленням іспитового строку.

На даний час на розгляді в судах перебуває 15 актуальних кримінальних проваджень про корупційні правопорушення.

peredplata