Ремонт доріг на Буковині – коштом місцевих митників

Ремонт доріг на Буковині - коштом місцевих митниківТорік за чотири місяці буковинські митники перерахували на ремонт доріг майже 130 мільйонів гривень

З початку дії експерименту Чернівецька митниця ДФС перевиконала загальний обсяг щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів на 259,8 млн.грн.

Відтак, на облаштування доріг у Чернівецькій області до обласного спецфонду спрямовано 50 відсотків від зазначеної суми, що складає 129,9 млн. грн. В цілому перераховано впродовж 2015року: у вересні – 28,8 млн.грн.; у жовтні – 25,1 млн.грн.; у листопаді- 45,2 млн.грн.; у грудні 30,8 млн.грн.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України від 03.09.2015 № 666-VIII «Про внесення зміни до розділу VI \”Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінансового забезпечення реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення» у Чернівецькій області запроваджено експеримент з фінансового забезпечення реалізації заходів щодо поточного ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів).

Експеримент розпочато у вересні 2015року і на період його дії для реалізації зазначених заходів до спеціальних фондів обласних бюджетів спрямовуються 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів (мито, акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції), податок на додану вартість з ввезених на митну територію України товарів (продукції)), що справляються під час митного оформлення товарів на території області. Порядок спрямування визначених законом коштів встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2015 №726.

Загалом буковинські митники упродовж січня – грудня 2015 року фактично перерахували до Державного бюджету -1,6 млрд. грн., що складає майже 132 відсотки виконання доведених показників. У розрізі платежів – 69,1 відсотків складає податок на додану вартість(1146,9 млн. грн.), акцизний податок 4,4 відсотки (74,3 млн. грн.), майже 25 відсотків мито (414,6 млн. грн.) та 1,5 відсотки інші платежі.

Джерело: Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata