На Буковині відбувся “Вернісаж робітничих професій”

На Буковині відбувся “Вернісаж робітничих професій” Юні художники, модельєри та перукарі представили власні таланти під час “Вернісажу робітничих професій”, який пройшов у Чернівцях з метою популяризації робітничих професій серед учнівської молоді.

“Вернісаж” розпочався з презентації малюнків, на яких художники із п’яти чернівецьких загальноосвітніх шкіл обласного центру зобразили своє бачення й розуміння світу професій. Загалом до конкурсу було підготовлено понад півсотні робіт, а аудиторії представили найкращі. Переможців визначили у номінаціях “Оригінальна професія”, “Гармонія малюнку”, “Творчий підхід”, “Техніка виконання”, “Професія року”, “Графіка”, “Вільний художник”, “Хвиля фантазії”, “Живопис”.

До участі у “Вернісажі” організатори запросили й студентів середнього професійно-технічного училища №8, які підготували та представили “Парад мод”. Усі роботи дівчата, які обрали професії кравця та швачки, створили самі. Родзинкою програми став показ колекції “Вишиваний дивотвір” – стильне вбрання з народними мотивами демонстрували учні групи №9 цього навчального закладу. Досягнення перукарського мистецтва втілили на святі представниці вищого професійного училища №3, яке готує професійних перукарів, манікюрниць та візажистів.
Для профорієнтації школярів, які ще тільки визначаються з майбутнім фахом, у школах Буковини працюють понад 200 профорієнтаційних терміналів, а на початку наступного року в регіоні їх діятиме вже триста, повідомили в обласному центрі зайнятості. Загалом у Чернівецькій області впродовж року у профорієнтаційних заходах взяли участь 25 тисяч школярів.
Прес-служба ОДА

peredplata