Триває контроль за роботою автоперевізників усіх форм власності

Триває контроль за роботою автоперевізників усіх форм власності За інформацією управління інфраструктури та туризму облдержадміністрації, продовжується контроль за роботою автоперевізників усіх форм власності. Протягом листопада територіальним управлінням Головтрансінспекції у Чернівецькій області проведено 2 перевірки дотримання законодавства про працю підприємствами та фізичними особами-підприємцями, які використовують найману працю.

Під час перевірок складено два протоколи та винесено дві постанови про накладення штрафу у розмірі 850 та 1 тис. 200 грн. Виявлено 19 фактів порушення автоперевізниками Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів.

Під час прийому документів для отримання ліцензії спільно з центром зайнятості проведено 6 перевірок в частині наявності укладених договорів із найманими працівниками під час отримання ліцензій та ліцензійних карток. Перевірено діяльність посередницьких структур, які надають послуги в сфері автоперевезень, автоперевізників, які здійснюють перевезення організованих груп дітей. Порушень під час таких перевірок не виявлено. 17 фактів порушення виявлено посадовими особами територіального управління Головтрансінспекції під час проведення перевірок ліцензій на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом та перевезення пасажирів на таксі. За результатами перевірок винесено постанови на суму 8 тис. 670 грн. Мобільними рейдовими групами виявлено діяльність 5 нелегальних перевізників, на яких накладено штрафні санкції на суму 8 тис. 500 грн.
Протягом листопада на території області дорожньо-транспортних пригод з вини ліцензованого транспорту допущено не було. За інформацією УДАІ УМВС України в Чернівецькій області за одинадцять місяців поточного року працівниками ДАІ, які входять до складу мобільних груп, під час проведення спільних рейдів виявлено 518 порушень правил перевезення пасажирів та експлуатації автобусів, мікроавтобусів, 79 водіїв притягнуто до відповідальності за керування автобусами, переобладнаними з порушенням вимог діючих стандартів, технічно несправними та відповідно не укомплектованими транспортними засобами, 74 – за перевантаження автобусів, 87 – за керування без відповідних документів, 21 – без подорожнього листа. 58 водіїв притягнуто до відповідальності за перевищення встановленої швидкості руху, 125 – за порушення правил зупинки та стоянки, 25 – за порушення правил маневрування, 6 – за порушення правил проїзду перехресть.
Прес-служба ОДА

peredplata