Прикордонники Буковини підбили підсумки року, що минає

Прикордонники Буковини підбили підсумки року, що минає Як повідомили у відділі взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації, в управлінні Чернівецького прикордонного загону відбулася службова нарада за участю представників місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних структур області з метою підбиття підсумків в оперативно-службовій діяльності прикордонного загону у поточному році.

Відзначено, що цього року прикордонниками забезпечено стабільність та контрольованість ситуації на всіх ділянках кордону, суттєво знижено активність незаконної міграції, посилено безпеку, забезпечено захист економічних інтересів держави на україно-молдовському та україно-румунському сегменті відповідальності.

Так, протягом року на ділянці Чернівецького прикордонного загону в 125 випадках виявлено 1,3 мільйони пачок цигарок, що у 3,5 рази більше, порівняно з аналогічним період минулого року, затримано 92 особи, причетних до протиправної діяльності на кордоні, пов’язаної з цигарками. Вилучено 18 одиниць зброї та 635 боєприпасів. Завдяки пильності прикордонників виявлено та вилучено майже півтори кілограми наркотичних засобів, що в 36 разів більше, ніж минулого року. На 45 відсотків вдалося забезпечити позитивну динаміку щодо затримань психотропних засобів та прекурсорів. З метою протидії економічній контрабанді в поточному році затримано товарів, прихованих від прикордонно-митного контролю, на загальну суму понад 10,3 млн. гривень, вилучено 122 транспортних засоби, виявлено 1 викрадений транспортний засіб та 4 транспортних засоби з підробленими та несправними документами.
Окрім цього, виявлено 11 протиправних груп чисельністю 28 осіб, стосовно яких судами вже винесено 24 вироки за статтями, що пов’язані з контрабандою наркотиків, незаконним переправленням осіб через державний кордон, використанням підроблених документів, незаконним зберіганням зброї, незаконним збутом підакцизних товарів та економічною контрабандою. Начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернівецької обласної державної адміністрації Алла Запухляк зазначила, що розпорядженням облдержадміністрації затверджено план заходів щодо інтегрованого управління ділянкою державного кордону, що проходить в межах області, на 2011-2015 роки. Його основне завдання – спрямування зусиль суб’єктів управління кордонами, в тому числі і органів виконавчої влади на місцях, на удосконалення охорони ділянки державного кордону та механізму забезпечення співпраці у протидії організованій злочинності, контрабанді, нелегальній міграції, а також створення сприятливих умов для розвитку транскордонного співробітництва та використання транзитного потенціалу області.
Прес-служба ОДА

peredplata