На Новий рік група молодиків напала на подружжя буковинців: один з хуліганів отримав кульове поранення

Інцидент стався вранці 1 січня на Заставнівщині. Троє місцевих жителів проникли до приватного будинку й нанесли тілесні ушкодження власниці помешкання та її чоловікові. Співробітники Заставнівського відділення поліції швидко розшукали й затримали нападників. За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує до семи років позбавлення волі – Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Вранці 1 січня до поліції звернулася 30-річна уродженка села Юрківці із заявою про напад на неї та її 33-річного чоловіка-іноземця. На місце події одразу виїхали група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група Заставнівського відділення поліції.

Зі слів заявниці, під час святкування Нового року в одному з розважальних закладів у селі Юрківці в її чоловіка виникла словесна суперечка із трьома жителями району. Вже згодом, коли подружжя було вдома, зловмисники проникли до будинку та нанесли дерев’яною палицею тілесні ушкодження жінці та її чоловікові.

Протиправні дії нападників припинив сусід. Взявши з дому зареєстровану на нього зброю, він здійснив декілька пострілів у повітря. Однак правопорушники не реагували й почали погрожувати йому фізичною розправою. Одним із пострілів чоловік поранив 26-річного зловмисника в ногу, після чого нападники втекли з місця події.

Медики, які приїхали на виклик, оглянули потерпілих та госпіталізували чоловіка власниці будинку до лікарні зі струсом головного мозку.

За вказаним фактом слідчі Заставнівського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 4 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські оглянули місце події, опитали свідків та очевидців, переглянули записи камер відеоспостереження й оперативно встановили правопорушників. Ними виявилися троє жителів села Малий Кучурів, віком 24-26 років.

Усіх зловмисників правоохоронці того ж дня затримали в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вчора, 2 січня, слідчі поліції повідомили затриманим про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Також поліцейські звернулися до суду з клопотанням, погодженим з Кіцманською місцевою прокуратурою, щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. Сьогодні, 3 січня, суд розглянув клопотання органів досудового розслідування та обрав 26-річному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, іншим двом учасникам протиправних дій – цілодобовий домашній арешт.

Наразі триває досудове розслідування.

 

 

peredplata