ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 26.05 2017

ДОБРОГО РАНКУ, БУКОВИНО! 26.05 2017Сайт редакції газети \”ЧАС\” вітає всіх з новим мирним днем на Буковині. На жаль, не у всій Україні та світі він мирний

Ситуація у районі проведення АТО залишається складною. Є ознаки часткового її загострення на окремих ділянках лінії зіткнення. Минулої доби проросійські бандформування 57 разів відкривав вогонь по підрозділах сил АТО, все частіше використовуючи важке артилерійське озброєння, застосування якого суворо заборонене Мінськими домовленостями. Били бандити, зокрема, й по житлових кварталах населених пунктів. В результаті бойових дій минулої доби 5 військовослужбовців ЗС України зазнали поранень.

Лідери держав НАТО ухвалили рішення про вступ альянсу в коаліцію з боротьби з бойовиками терористичного угрупування \”Ісламська держава\”. Про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг. При цьому він зазначив, що вступ НАТО в коаліцію з боротьби з ІД не означає, що альянс буде брати участь в бойових діях.

Президент США Дональд Трамп під час огляду нової штаб-квартири НАТО в Брюсселі грубо відсунув прем\’єр-міністра Чорногорії Душко Марковича, котрий став перед ним.

На відео видно, як глава США різко відтіснив прем\’єра Чорногорії, який стояв перед ним, щоб стати ближче до генсека альянсу Єнса Столтенберга. Після цього Трамп поправив піджак і продовжив розмову з президентом Литви Далею Грібаускайте.

Завод імені Антонова оприлюднив на своєму каналі в YouTube демонстраційний політ Ан-70 нового типу. Літак здатний вирішувати нові завдання для української армії. Ан-70 може перевозити весь перелік аеромобільної військової та інженерної техніки практично всіх армій світу і доставляти її на малопідготовлені ґрунтові майданчики.

Україна отримала офіційну вимогу від Росії на проведення консультацій у рамках СОТ щодо введених Києвом санкцій проти Москви. Зазначеною вимогою Росія ініціює позов проти України в рамках механізму врегулювання суперечок СОТ.

У Чернівцях сонце в цей день буде рідко з\’являтися з-за хмар. Вранішній дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться дощем. До 17 градусыв тепла.
за останні 130 років
26 травня:
МАКС: 28.0° (2003)
МІН: 1.4° (1969)
Народний прогноз погоди: 26 травня відзначається день пам\’яті мучениці Лукерії. У народі її називали Комарницею. Хоча асоціації з цими комахами у нас не зовсім приємні, але саме їх чимала кількість передбачає ягідний достаток влітку. У давнину говорили: \”Багато комарів – готуй по ягоди коробів, багато мошок – готуй по гриби козуб\”. Якщо у цей день ластівки літають низько, незабаром можна чекати дощу.

Вчора наш сайт відвідали і читали 3859 людей зі всього світу. Найбільше – в Україні. У США – 107, у Канаді -24, в Еспанії -54, в Італії – 62, у Польщі -44, в Росії -57, в Чехії -7, Австрії -13, Румунії – 25, Франції -15, Німеччині -2, в Угорщині – 9, у Криму -18, Ірландії -7, Португалії – 8,, Бразилії -7, Ізраїлю -1 4 , Норвегії -11, Швеції – 9, Великобританії – 1, Китаю -3, Єгипті – 2, Туреччині – 21, Австралії – 1, Індії – 1, ОАЕ -3, Голандія – 15, Молдова – 5

Активно читають статті \”Чернівецьку міську раду розпустили? \”. \”Маєток родини Ківалова, вартістю в півтора мільйона доларів, журналісти шокували всіх українців \”, \”Податковий улов Матіоса. День 2-й\” \”Матіос садить податківців – суди відпускають\” \”Матіос розлютувався\”

peredplata