Чернівчани вже перерахували на армію більше 70 млн. грн. «оборонного» податку

З початку введення військового збору чернівчани поповнили ним держскарбницю на 70,1 млн. грн. Минулого року від платників обласного центру надійшло 51,4 млн. грн. військового збору, які спрямовані на фінансування антитерористичної операції та реформування Збройних сил України.
Таким чином, кожен чернівчанин, який отримав легальні доходи, долучився до фінансової підтримки українського війська.
Цього року доходи фізичних осіб теж оподатковуються військовим збором. Ставка військового збору залишається незмінною – 1,5 відсотка від суми отриманого доходу.
Звертаємо увагу, що у 2016-му році лише платники єдиного податку не сплачують військовий збір, решта податкових агентів є платниками військового збору. Окрім того, усі доходи громадян, з яких сплачується податок на доходи фізосіб, підлягають оподаткуванню військовим збором.
Фізичні особи – підприємці, крім тих що обрали спрощену систему, за результатами звітного податкового року самостійно розраховують військовий збір у розмірі 1,5 відсотки чистого оподатковуваного доходу. Суму військового збору відображають в річній податковій декларації та сплачують в терміни передбачені для сплати податку на доходи фізичних осіб за відповідний період.
Першим звітним податковим періодом для нарахування військового збору з доходів фізичних осіб – підприємців є 2015 рік. Термін сплати військового збору для фізичних осіб – підприємців – до 19 лютого 2016 року.
Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata