Міський голова пропонує до складу виконавчого комітету громадських активістів, науковців та підприємців

Міський голова Олексій Каспрук відповідно до вимог закону подав на затвердження міської ради кількісний та персональний склад виконавчого комітету міської ради. Проект рішення сесії міської ради з цього питання, біографічні дані кандидатів до складу виконавчого комітету оприлюднено на сайті міської ради. З кандидатами до складу виконавчого комітету від міського голови може ознайомитися громада міста. До 28 січня ц.р. депутати міської ради також мають можливість ознайомитися з кандидатами, зустрітися з ними на засіданнях депутатських комісій.
Міський голова Олексій Каспрук пропонує виконавчий комітет міської ради затвердити у кількості 19 осіб. До складу виконавчого комітету за посадою входять міський голова, секретар міської ради, заступники міського голови, секретар виконавчого комітету .
На посаду заступників міського голови Олексій Каспрук пропонує депутатам перезатвердити Георгія Леонтія та Олександра Паскаря.
Георгій Леонтій працює на цій посаді з березня 2014 року, має понад 26 років стажу роботи в органах державного управління та місцевого самоврядування, зокрема в галузі ЖКГ. Олександр Паскар працює на посаді заступника міського голови з квітня 2011 року, вже майже рік служить добровольцем в АТО.
На посаду ще одного заступника міського голови і члена виконавчого комітету Олексій Каспрук пропонує науковця,економіста-кібернетика, кандидата економічних наук, заступника завідувача кафедри, доцента Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Володимира Середюка, який має досвід депутатської діяльності, навчався у школі мерів при Києво-Могилянській бізнес-школі, школі молодого лідера, активно займається громадською діяльності, є керівником ради ОССБ,ЖБК та ЖБТ.
Секретарем виконавчого комітету міської ради пропонується затвердити Олега Стецевича, який працює на цій посаді,є юристом за фахом, має досвід депутатської діяльності та понад 32 роки служби в органах державного управління та місцевого самоврядування.
За прикладом інших міст України, за посадою до складу виконавчого комітету пропонується також включити начальника Чернівецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області Василя Паращука та начальника державної податкової інспекції у м. Чернівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області Миколу Загарюка.
Серед інших кандидатів до складу виконавчого комітету міської ради Олексій Каспрук висуває громадських активістів, учасників АТО та волонтерів, підприємців, науковців, лікарів, яких рекомендують та підтримують громадські організації. Це, зокрема, відомі волонтери Сергій Босовик та Катерина Пономарьова, учасник АТО, волонтер Степан Меленко, голова міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Ілля Горбатюк, депутат обласної ради, будівельник Віктор Крохмаль, економіст, фінансист, кандидат юридичних наук, громадський активіст Андрій Рогатюк, підприємець, волонтер, громадський активіст, член клубу «Успішна Чернівчанка» Наталія Фрунзе, підприємець, учасник Євромайдану Ярослав Шешур, підприємець, волонтер, громадський активіст Антоніна Бабюк, лікар вищої категорії, лауреат премії ім. Б.Л. Радзіховського, активний учасник Фонду “Подаруй дитині життя” Михайло Гнатюк, відомий підприємець, один із засновників Клубу підприємців Буковини Роман Клічук, підприємство якого стало найбільшим платником податків до місцевого бюджету.
«Усі запропоновані кандидати відомі чернівчанам, беруть активну участь у громадському житті міста, користуються підтримкою та повагою громадських організацій, є патріотами України та Чернівців, небайдужі, принципові, відкриті, із життєвим та професійним досвідом. Вони готові співпрацювати з депутатським корпусом і, вважаю, що заслуговують на його довіру», – зазначив міський голова Олексій Каспрук. Він зауважив, що отримав кілька десятків рекомендацій від різних громадських організацій і зробити вибір серед таких гідних претендентів було непросто. «Окрім представлення інтересів громади у складі виконкому є ще багато можливостей брати участь в управлінні містом. Тому не маю сумніву,що всі активісти зуміють реалізувати свій потенціал на користь Чернівців і чернівчан», – запевнив міський голова.
Прес-служба міської ради

peredplata