Оподаткування доходу у вигляді заробітної плати, отриманої фізичною особою – платником податку у 2015 році від декількох податкових агентів

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомили, відповідно до п. 179.2 ст. 179 Податкового Кодексу обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами, не перевищує 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року не перевищує (у 2015 році – 146160 грн.), то декларація не подається за умови, що не отримувалися інші доходи, які підлягають декларуванню.

У разі, якщо загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами, перевищує вищезазначені розміри мінімальної заробітної плати, та фізична особа – платник податку не отримував інших доходів впродовж 2015 року, то декларація подається обов’язково.

peredplata