Суд визнав потерпілими затриманих за бійку на Драгобраті бійців ПС – адвокат

Ужгородський міськрайонний суд визнав потерпілими затриманих за бійку на Драгобраті бійців \”Правого сектору\”.

Про це повідомив адвокат Роман Бухтояров на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, суд задовольнив скаргу адвокатів на бездіяльність слідчого управління Нацполіції у Закарпатській області та зобов\’язав поліцію внести відомості про побиття бійців до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування.

Раніше, адвокат затриманих у Драгобратській справі Влад Добош заявив, що відео бійки 10 січня, яке оприлюднила Національна поліція є нарізкою конфлікту за участі бійців ПС і кадри змонтовані.

Як відомо, під ранок 10 січня п’ятеро чоловіків, які, як стало відомо пізніше, виявилися бійцями \”Правого сектора\”, на базі \”Хата магната\” на курорті Драгобрат (Закарпаття) влаштували бійку з персоналом. Вони поранили кухаря й бармена, їх також було поранено і затримано.

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області ухвалив узяти 5 бійців під варту на 60 діб, тобто до 8 березня орієнтовно.
Підозрювані – Антон Окороков (1987 р. н., із Києва), який називає себе комбатом запасного добровольчого корпусу \”Правого сектора\” у Києві; Петро Угрин (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області, член запасного добровольчого корпусу ПС у Києві), Сергій Тищенко (1977 р. н., мешканець Боярки Київської області), Василь Малкович (1992 р.н., мешкає в Івано-Франківській області) і Василь Василинюк (1987 р.н., мешканець Івано-Франківської області).

Адвокат Владислав Добош подав до поліції заяви щодо завдання тілесних ушкоджень працівниками комплексу \”Хата Магната\” затриманим бійцям ПС і застосування щодо них зброї.

За версією слідства, саме бійці ПС застосували вогнепальну зброю.

УП

peredplata