У Чернівцях працюватиме Міжнародний авіаційний форум

Міжнародний авіаційний форум «Роль аеропорту «Чернівці» в розвитку економіки та туризму в регіоні» працюватиме 25 січня у Чернівцях. Організаторами заходу виступають міська влада спільно з Асоціацією цивільної авіації «Аеропорти України», Асоціацією лідерів турбізнесу України, ТОВ «АВІАПЛАН» та КП «Міжнародний аеропорт «Чернівці».

У Форумі беруть участь президент Румунської асоціації аеропортів, керівники аеропортів «Сучава» та «Клудж-Напока», представники Всеукраїнської авіаційної асоціації «АОПА-Україна», вантажних та пасажирських авіакомпаній, зокрема « Turkish Airlines», «YanAir», «Урга», «Україна-Аероальянс», а також провідних туристичних агентств та готельного бізнесу.

Форум проводиться з метою активізувати авіаперевезення в міжнародному аеропорті «Чернівці», відновити регулярне авіасполучення та намітити шляхи подальшого розвитку цього виду транспорту у нашому регіоні. Зарубіжні колеги поділяться досвідом та особливостями залучення європейський «лоу-кост» авіакомпаній, перевагами режиму «Відкрите Небо». Йтиметься про вимоги до наземного обслуговування пасажирських, вантажних літаків, приватних авіарейсів, авіаційне страхування, організацію роботи агентств з продажу авіаперевезень, готельні послуги для авіатуристів.

«Подібні Форуми торік вже відбулись у Києві та Одесі. Світовий досвід свідчить, що аеропорти відіграють величезну роль в економічному розвитку своїх регіонів, є ефективним мотиватором для розбудови туристичної інфраструктури. Чернівецький аеропорт за свою понад 80-річну історію завжди був важливим чинником успішності існування нашого краю. Саме тому зараз, не зважаючи на складну ситуацію у державі через зовнішню агресію, громада Чернівців докладає значні зусилля для збереження комунального авіапідприємства, відновлення ролі авіації в розвитку Буковини і хоче максимально використати для цього досвід інших регіонів, наших європейських сусідів. Переконаний, що рекомендації учасників форуму будуть для нас корисними і цікавими, а багато авіаперевізників та туроператорів відкриють для себе Чернівці і Буковину»,- зазначив міський голова Олексій Каспрук.

Форум розпочинає робот 25 січня о 09.40 в сесійній залі Чернівецької міської ради. Запрошуються представники ЗМІ, підприємці, які займаються наданням туристичних послуг, мають попит на послуги з авіаперевезень.

peredplata